საბუნებისმეტყველო მეცნიერებათა და ჯანდაცვის ფაკულტეტი

ქიმიური ანალიზისა და სურსათის უსაფრთხოების განყოფილება

Bsu
ალეკო კალანდია
აკადემიური თანამდებობა: პროფესორი
საბუნებისმეტყველო მეცნიერებათა და ჯანდაცვის ფაკულტეტი, ქიმიის დარგობრივი დეპარტამენტი
სამეცნიერო თანამდებობა: მთავარი მეცნიერი თანამშრომელი
აგრარული და მემბრანული ტექნოლოგიების ინსტიტუტი, ქიმიური ანალიზისა და სურსათის უსაფრთხოების განყოფილება
პერსონალური ინფორმაცია
ელ-ფოსტა: aleko.kalandia@bsu.edu.ge
განათლება
  • 03.07.1984 -  სუბტროპიკული კულტურების ტექნოლოგი, ტექნოლოგია, საქართველოს სუბტროპიკული მეურნეობის ინსტიტუტი
სამუშაო გამოცდილება
  • 22.02.2010 - დღემდე პროფესორი, ბათუმის შოთა რუსთაველის სახელმწიფო უნივერსიტეტი
  • 22.02.2010 - 15.06.2014 პროფესორი, ბათუმის შოთა რუსთაველის სახელმწიფო უნივერსიტეტი
გამოქვეყნებული სამეცნიერო შრომები
  • Optimization of the method of ultrasonic extraction of lycopene with a green extract from the fruit of Elaeagnus umbellata, common in Western Georgia 
    Food Science & Nutrition , 1, 2024, 10 (თანაავტორ(ებ)ი: N Surmanidze, M Vanidze, I Djafaridze, R Davitadze, I Qarcivadze, M. Khakhutaishvili, A. Kalandia)
  • Qualitative evaluation of P-vitamin preparation obtained from tangerine pomase 
    Georgian Scientists , 5, 2023, 219–225 (თანაავტორ(ებ)ი: Darejan Chikovani, Merab Ardzenadze, Aleko Kalandia, Inga Karcivadze, Elene Qamadadze, Ketino Telia)
  • Study of honey Andromedotoxin in Western Georgia by UPLC-MS method 
    Annals of Agrarian Science, , 19,2,, 2023, 111-119 (თანაავტორ(ებ)ი: N. Abashidze, I. Japaridze, M. Vanidze, Z. Baazovi, A. Kalandia, T. Peshkova.)
  • Antioxidant Properties of Western Georgia Native Khechechuri Pear 
    Sci, 3(1), 10, 2023, 6 (თანაავტორ(ებ)ი: Tamara Gabour Sad, Indira Djafaridze, Aleko Kalandia, Maia Vanidze, Katarina Smilkov, Claus Jacob)
  • Antioxidant Activity of Prunus cerasifera products 
    International Journal of Life Sciences, 10, 2021, 52-54 (თანაავტორ(ებ)ი: A Kalandia J Putkaradze, M Diasamidze, M Vanidze)
  • Prospects for the use of Physiologically Active Compounds of Elaeagnus umbellata 
    International Journal of Life Sciences, 10, 2021, 46-51 (თანაავტორ(ებ)ი: A Kalandia N Surmanidze, M Diasamidze, M Vanidze)
  • Results of the Biochemical Study of Mandarin (Citrus reticulata Blanco) Mutants 
    Indian Journal of Agricultural Research, 55,5, 2021, 535-541 (თანაავტორ(ებ)ი: GR Memarne, NI Khalvashi, MT Gabaidze, D Sh Baratashvili, AR Kalandia, MG Vanidze, IO Kartsivadze)
  • Characterization of Phenolic Acids in Several Autochthonic Wines 
    Bull. Georg. Natl. Acad. Sci, 14.4, 2020, 82-88 (თანაავტორ(ებ)ი: Maia Kharadze, Maia Vanidze, Indira Djaparidze, Givi Kalandia, Merab Ardzenadze, Aleko Kalandia)
  • THE EFFECT OF ANTIOXIDANTS ON THE QUALITY OF SEMI-FINISHED MINCED RABBIT MEAT. 
    Potravinarstvo, 14.1, 2020, 429-436 (თანაავტორ(ებ)ი: Dodo Tavdidishvili, Tsira Khutsidze, Manana Pkhakadze, Aleko Kalandia, Maia Vanidze)
  • Phytochemical study of endemic species Helleborus caucasicus and Helleborus abchasicus 
    HighTech and Innovation Journal, 1.1, 2020, 28-32 (თანაავტორ(ებ)ი: Medea Beridze, Aleko Kalandia, Indira Japaridze, Maia Vanidze, Natela Varshanidze, Nazi Turmanidze, Ketevan Dolidze, Inga Diasamidze, Eteri Jakeli)
  • CHARACTERIZATION OF SEVERAL WEST GEORGIAN AUTOCHTHONOUS GRAPES AND THEIR WINE STILBENES 
    PROCEEDINGS OF CBU, 7, 2019, 938-942 (თანაავტორ(ებ)ი: Maia Kharadze, Maia Vanidze, Indira Djaparidze, Givi Kalandia, Ruslan Davitadze, Aleko Kalandia)
  • The Caucasian flora: a still-to-be-discovered rich source of antioxidants 
    Free Radical Research, 57, 2019, 1153-1162 (თანაავტორ(ებ)ი: Naira Sahakyan, Margarit Petrosyan, Izabela Koss-Mikołajczyk, Agnieszka Bartoszek, Tamara Gabour Sad, Muhammad Jawad Nasim, Maia Vanidze, Aleko Kalandia, Claus Jacob, Armen Trchounian)
სამეცნიერო ღონისძიებებში მონაწილეობა
  • Analysis of Biochemical Compounds in Cherry Laurel Pulp 
    EUROPEAN BIOTECHNOLOGY CONGRESS 2023, EUROPEAN BIOTECHNOLOGY CONGRESS , 2023, Slovenia (თანაავტორ(ებ)ი: მ.ვანიძე)
სამეცნიერო საგრანტო პროექტები
მიმდინარე/დასრულებული
  • 03.2023 - 12.2025 - მცენარეული ნედლეულისა და გადამუშავების ანარჩენების ვალორიზაციის ინოვაციური ტექნოლოგიების შემუშავება გარემოზე უარყოფითი ზემოქმედების შესუსტების მიზნით ციკლური ეკონომიკის პრინციპების გამოყენებით 
    შოთა რუსთაველის საქართველოს ეროვნული სამეცნიერო ფონდი, პროექტის ძირითადი შემსრულებელი
  • 09.2020 - 03.2022 - ფუნქციური საკვები პროდუქტების ტექნოლოგია 
    მსოფლიო ბანკი, პროექტის ძირითადი შემსრულებელი

საკონტაქტო ინფორმაცია

საქართველო, ბათუმი, 6010
რუსთაველის/ნინოშვილის ქ. 32/35
ტელ: +995(422) 27–17–80
ფაქსი: +995(422) 27–17–87
ელ. ფოსტა: info@bsu.edu.ge
     

სიახლის გამოწერა