საბუნებისმეტყველო მეცნიერებათა და ჯანდაცვის ფაკულტეტი

ქიმიური ანალიზისა და სურსათის უსაფრთხოების განყოფილება

Bsu
ინდირა ჯაფარიძე
აკადემიური თანამდებობა: ასისტენტ-პროფესორი
საბუნებისმეტყველო მეცნიერებათა და ჯანდაცვის ფაკულტეტი, ქიმიის დარგობრივი დეპარტამენტი
სამეცნიერო თანამდებობა: უფროსი მეცნიერი თანამშრომელი
აგრარული და მემბრანული ტექნოლოგიების ინსტიტუტი, ქიმიური ანალიზისა და სურსათის უსაფრთხოების განყოფილება
პერსონალური ინფორმაცია
ელ-ფოსტა: indira.djafaridze@gmail.com
  
განათლება
  • 18.04.2008 -  ტექნოლოგიის დოქტორი, სოფლის მეურნეობა და გადამამუშავებელი დარგები, თელავის იაკობ გოგებშვილის სახელობის სახელმწიფო უნივერსიტეტი
სამეცნიერო ინტერესების სფერო
ფუნქციონალური საკვები პროდუქტის წარმოება.; კვლევის ფიზიკოქიმიური მეთოდების გამოყენება; ბიოლოგიურად აქტიური ნაერთების გამოყოფა, იდენტიფიკაცია.
სამუშაო გამოცდილება
  • 01.06.1999 - დღემდე უფროსი ლაბორანტი, ბათუმის აგრარული ბიოტექნოლოგიებისა დაბიზნესის ინსტიტუტი ბიოტექნოლოგიისა და ბიოქიმიისგანყოფილება
  • 02.07.2018 - 19.04.2024 საბუნებისმეტყველო მეცნიერებათა და ჯანდაცვის ფაკულტეტის ქიმიის დეპარტამენტი, ასისტენტ პროფესორი , ბათუმის შოთა რუსთაველის სახელმწიფო უნივერსიტეტი
  • 01.08.2016 - 20.04.2024 უფროსი მეცნიერ თანამშრომელი, ბათუმის შოთა რუსთაველის სახელმწიფო უნივერსიტეტის აგრარული და მემბრანული ტექნოლოგიების ინსტიტუტი,
  • 01.08.2005 - 01.08.2006 უმცროსი მეცნიერ თანამშრომელი, ბათუმის აგრარული ბიოტექნოლოგიებისა დაბიზნესის ინსტიტუტი
გამოქვეყნებული სამეცნიერო შრომები
  • Bioactive compounds and antioxidant activity of Feijoa (Feijoa sellowiana berg) cultivated in subtropical zones of Georgia 
    PROGRESS IN NUTRITION, 24, 2022, 7 (თანაავტორ(ებ)ი: Davit Baratashvili, Nino Kedelidze, Aleko Kalandia, Maia Vanidze, Nino Lomtatidze, Irina Nakashidze, Maria Rachele Ceccarini, Tommaso Beccari)
  • Phytochemical study of endemic species Helleborus caucasicus, Helleborus abchasicus and Ficaria popovii spread in southern Colchis 
    Proceedings of CBU in Medicine and Pharmacy, 1, 2021, 1-7 (თანაავტორ(ებ)ი: Medea Beridze, Aleko Kalandia, Maia Vanidze, Natela Varshanidze, Nazi Turmanidze, Ketevan Dolidze, Inga Diasamidze, Eteri Jakeli)
  • Antioxidant Properties of the Native Khechechuri Pear from Western Georgia 
    Sci, 3, 2021, 10 (თანაავტორ(ებ)ი: Tamara Gabour Sad, Aleko Kalandia, Maia Vanidze, Katarina Smilkov, Claus Jacob)
სამეცნიერო ღონისძიებებში მონაწილეობა
  • Ongoing alterations during the storage of the Berry Fruits 
    European Biotechnology Congress, European Biotechnology Thematic Network Association.Valencia, SPAIN, 2019, (თანაავტორ(ებ)ი: A Kalandia, M Vanidze, I Nakashidze, T Beccari)
  • Phenolic compounds and their variation with respect to wine fermentation method in Georgian Autochthonal grape Ojaleshi 
    European Biotechnology Congress, European Biotechnology Thematic Network Association. Valencia, SPAIN, 2019, (თანაავტორ(ებ)ი: M Vanidze, M Kharadze, G Kalandia, A Kalandia)
სამეცნიერო საგრანტო პროექტები
მიმდინარე/დასრულებული
  • 01.2022 - 12.2025 - მცენარეული ნედლეულისა და გადამუშავების ანარჩენების ვალორიზაციის ინოვაციური ტექნოლოგიების შემუშავება გარემოზე უარყოფითი ზემოქმედების შესუსტების მიზნით ციკლური ეკონომიკის პრინციპების გამოყენებით 
    შოთა რუსთაველის საქართველოს ეროვნული სამეცნიერო ფონდი, პროექტის ძირითადი შემსრულებელი
სტაჟირება, ტრენინგები, სტიპენდია/ჯილდო
ტრენინგები
  • 19.06.2023 - 11.04.2023 "საინფორმაციო (ალტმეტრიული) სერვისები მეცნიერებაში, info@4science.ge; tamar@4science.ge; khakhutashvili@gmail.com
  • 05.02.2022 - 05.02.2022 კომპენტენციებზე დაფუძნებული შეფასება პროფესიულ განათლებაში" , ინოვაციუტი განათლების ცენტრი
  • 04.02.2022 - 04.02.2022 "ონლაინ პლატფორმის გამოყენება სასწავლო პროცესში", ინოვაციური განათლრბის ცენტრი
  • 24.12.2021 - 24.03.2021 "სწავლების აქტიური მეთოდების გამოყენება ონლაინ სწავლების დროს", ინოვაციური განათლრბისცენტრი
  • 24.12.2021 - 24.03.2021 "როგორ მოვამზადოთ საგანმანათლებლო პროგრამები აკრედიტაციისათვი, ინოვაციური განათლრბისცენტრი
  • 05.03.2021 - 06.03.2021 "საგრანტო განაცხადის წერა - სტრატეგია და ტექნიკები", ინოვაციური განათლრბისცენტრი
  • 20.01.2021 - 23.01.2020 "პოზიტიური უარის ძალა", მართვისა და კომუნიკაციის საერთაშორისო სასწავლოუნივერსიტეტი
  • 01.10.2020 - 06.10.2020 ,„სურსათის უვნებლობა“ , სურსათის უვნებლობის საკონსულტაციო ცენტრი
  • 01.10.2020 - 01.10.2020 ღვინო და ღვინის ტურიზმი, USAID-ის ეკონომიკური უსაფრთხოების პროგრამა, თეორიულ-პრაქტიკული ტრენინგი(კახეთი

საკონტაქტო ინფორმაცია

საქართველო, ბათუმი, 6010
რუსთაველის/ნინოშვილის ქ. 32/35
ტელ: +995(422) 27–17–80
ფაქსი: +995(422) 27–17–87
ელ. ფოსტა: info@bsu.edu.ge
     

სიახლის გამოწერა