აგრარული და მემბრანული ტექნოლოგიების ინსტიტუტი

აგრარული და კვების პროდუქტების ტექნოლოგიების განყოფილება

Bsu
გურამ პაპუნიძე
სამეცნიერო თანამდებობა: მთავარი მეცნიერი თანამშრომელი
აგრარული და მემბრანული ტექნოლოგიების ინსტიტუტი, აგრარული და კვების პროდუქტების ტექნოლოგიების განყოფილება
პერსონალური ინფორმაცია
ელ-ფოსტა: guram.papunidze@bsu.edu.ge
      
განათლება
  • 29.12.1995 -  ტექნიკის მეცნიერებათა დოქტორი, -, მებაღეობის, მევენახეობის და მეღვინეობის ინსტიტუტი
  • 20.06.1970 -  ინჟინერ ტექნოლოგი, მეღვინეობის ტექნოლოგია, საქართველოს სასოფლო-სამეურნეო ინსტიტუტი
სამეცნიერო ინტერესების სფერო
-ციტრუსოვანთა ნაყოფის წარმოების, დამზადების, შენახვისა და გადამუშავების ტექნოლოგიები, თანამედროვე არომატიზატორების გამოყენებით პროდუქციის წარმოების ასორტიმენტის და ნომენკლატურის გაფართოება და წარმოების რენტაბელობის ამაღლება; -ჩაის ნედლეულის გადამუშავების ტექნოლოგიები; -მევენახეობა-მეღვინეობის დარგის განვითარების პრობლემები, მათ შორის ვაზის ნერგების გამოყვანის პროგრესული ტექნოლოგიები, ჩხავერისაგან ცქრიალა და სუფრის ღვინოების დამზადება, ვაზის ჯიშების დარაიონება და სწავლება-კონსულტირების სისტემის ჩამოყალიბება ფერმერებისათვის.
სამუშაო გამოცდილება
  • 10.06.2019 - დღემდე აგრარული და კვების პროდუქტების ტექნოლოგიების განყოფილების მთავარი მეცნიერ-თანამშრომელი., ბათუმის შოთა რუსთაველის სახელმწიფო უნივერსიტეტის მემბრანული და აგრარული ტექნოლოგიების ინსტიტუტი
  • 10.06.2015 - 10.06.2019 აგრარული და კვების პროდუქტების ტექნოლოგიების განყოფილების მთავარი მეცნიერ-თანამშრომელი., ბათუმის შოთა რუსთაველის სახელმწიფო უნივერსიტეტის აგრარული და მემბრანული ტექნოლოგიების ინსტიტუტი.
  • 10.06.2012 - 10.06.2015 მთავარი მეცნიერ-თანამშრომელი, ბათუმის შოთა რუსთაველის სახელმწიფო უნივერსიტეტის სამეცნიერო ცენტრი
  • 10.06.2011 - 10.06.2012 მთავარი მეცნიერ-კონსულტანტი, ბათუმის შოთა რუსთაველის სახელმწიფო უნივერსიტეტის სამეცნიერო ცენტრი
  • 10.06.2009 - 10.06.2011 მთავარი მეცნიერ-თანამშრომელი, აგრარული ტექნოლოგიის სამეცნიერო-კვლევითი ინსტიტუტი
  • 10.06.1980 - 10.06.2009 დირექტორი, საქართველოს სუბტროპიკული ნედლეულის შენახვა-გადამუშავების სამეცნიერო-კვლევითი ინსტიტუტი
გამოქვეყნებული სამეცნიერო შრომები
  • Effect of Heat Treatment on the Physicochemical Properties of Wine and Alcohol Derived from Persimmon  
    საქართველოს მეცნიერებათა ეროვნული აკადემიის ჟურნალი , 18(1), 2024, 130-135 (თანაავტორ(ებ)ი: მერაბი არძენაძე, დარეჯან ჩიქოვანი, სოფიო პაპუნიძე, რუსლან დავითაძე)
  • Content of Mineral Elements in Wild-Growing Blueberry Leaf Teas 
    საქართველოს მეცნიერებათ ეროვნული აკადემიის ჟურნალი "მოამბე", 17(4), 2023, 118-123 (თანაავტორ(ებ)ი: სოფიო პაპუნიძე, ნინო სეიდიშვილი, ზურაბ მიქელაძე, იამზე ჩხარტიშვილი, ნუნუ კუტალაძე)
  • COMPARATIVE ANALYSIS OF GRANULATED GREEN TEA AND PHYTOTEA COMPOSITIONS MADE FROM BLUEBERRY (VACCINIUM MYRTILUS L.) LEAVES 
    აჭარის ავტონომიური რესპუბლიკის რეგიონული სამეცნიერო ცენტრის შრომები, VIII, 2022, 70-75 (თანაავტორ(ებ)ი: იამზე ჩხარტიშვილი, ზურაბ მიქელაძე, სოფიო პაპუნიძე, ნინო სეიდიშვილი)
  • Aspects of using flavour enhancers and colourings in food production 
    აჭარის ავტონომიური რესპუბლიკის რეგიონული სამეცნიერო ცენტრის შრომები , VIII, 2022, 66-69 (თანაავტორ(ებ)ი: სოფიო პაპუნიძე, იამზე ჩხარტიშვილი, ნინო სეიდიშვილი, დოდო აბულაძე)
  • The effect of rice blast on nutritional status of rice 
    საქართველოს მეცნიერებათ აკადემიის ჟურნალი "მოამბე", 15(4), 2021, 113-123 (თანაავტორ(ებ)ი: M.Irakli, K.Kadoglidou, A.Mygdalia, S.Ghoghoberidzer, F.Kleisiaris, M.Gorgiladze, D.Katsantonis)
  • ელემენტების შემცველობა ტოპინამბურის (Helianthus tuberosum L.) ტუბერებში 
    საქართველოს მეცნიერებათა ეროვნული აკადემია. აჭარის ავტონომიური რესპუბლიკის რეგიონული სამეცნიერო ცენტრის შრომები , VII, 2021, 35-43 (თანაავტორ(ებ)ი: იამზე ჩხარტიშვილი, სოფიო პაპუნიძე, ნინო სეიდიშვილი, ზურაბ მიქელაძე)
  • მეორადი ნედლეული პროფილაქტიკური კვების პროდუქტების წარმოებისთვის 
    აჭარის ავტონომიური რესპუბლიკის რეგიონული სამეცნიერო ცენტრის შრომები , VI, 2020, 24-30 (თანაავტორ(ებ)ი: იამზე ჩხარტიშვილი, ზურაბ მიქელაძე, სოფიო პაპუნიძე, ნინო სეიდიშვილი, დოდო აბულაძე)
  • Intensified Technology of the new type potassium fertilizer production 
    Annals of Agrarian Science , 18(1), 2020, 54-59 (თანაავტორ(ებ)ი: Raul Gotsiridze, Nino Mkheidze, Svetlana Mkheidze, Lamzira Kontselidze, Zurab Mikeladze)
  • ზოგიერთი ხილკენკროვანი ნედლეულის მოსავლის აღების შემდგომი ფიზიოლოგიური დარღვევები, პათოლოგიები, შენახვისა და შრობის საკითხები
    საკითხები. აჭარის ა/რ სოფლის მეურნეობის სამინისტროს პროექტის, „აგროსექტორის მდგრადი განვითარება“ ფარგლებში შესრულებული სამეცნიერო შრომათა კრებული, 1, 2020, 48-54 (თანაავტორ(ებ)ი: მერაბ არძენაძე)
  • ვაზის ენდემური ჯიშების გამოყენების პერსპექტივები აჭარა-გურიის რეგიონში 
    საქართველოს მეცნიერებათა ეროვნული აკადემია ჟურნალი „მოამბე“, 13(4), 2019, 91-96 (თანაავტორ(ებ)ი: ასლან დევაძე, სოფიო პაპუნიძე)
სამეცნიერო ღონისძიებებში მონაწილეობა
  • Multifunctional bio supplements for functional products following the model of circular economy 
    6th Euro-Mediterranean Conference for Environmental Integration. EMCEI., IEREK - International Experts for Research Enrichment and Knowledge Exchange, 2024, Marrakesh, Morocco (თანაავტორ(ებ)ი: იამზე ჩხარტიშვილი, სოფიო პაპუნიძე, ნინო სეიდიშვილი)
  • Технология снеков функционального назначения из местного сырья
    The International Scientific Conference on “Development prospects of innovative technologies in the agricultural sector” , Lankaran State University, 2022, Azerbaijan (თანაავტორ(ებ)ი: იამზე ჩხარტიშვილი, სოფიო პაპუნიძე, ნინო სეიდიშვილი, ციალა ბოლქვაძე)
სამეცნიერო საგრანტო პროექტები
მიმდინარე/დასრულებული
  • 01.2024 - 12.2026 - FR-23-1945 - სუბტროპიკული ნედლეულის გადამუშავების ნარჩენებიდან, მრავალფუნქციური ბიოდანამატები ფუნქციონალური პროდუქტებისთვის წრიული ეკონომიკის გათვალისწინებით. 
    შოთა რუსთაველის საქართველოს ეროვნული სამეცნიერო ფონდი. , პროექტის ხელმძღვანელი
წარდგენილი
  • 04.2024 - FR-24-19744 - გაქრობის პირას მისული აჭარის ენდემური ვაზის ჯიშების გენეტიკური რესურსების მოძიება, მათი ბიოლოგიური ნიშანთვისებების შესწავლა და კონსერვაცია 
    შოთა რუსთაველის საქართველოს ეროვნული სამეცნიერო ფონდი. , პროექტის ძირითადი შემსრულებელი
  • 06.2022 - FR-22-26186 სუბტროპიკული და სხვა ადგილობრივი ნედლეულის გამოყენებით ინოვაციური სნეკების ტექნოლოგიების შემუშავება 
    შოთა რუსთაველის საქართველოს ეროვნული სამეცნიერო ფონდი., პროექტის ხელმძღვანელი
  • 06.2019 - AR-19-1425 კოოპერატიულ, ფერმერულდა ოჯახურ მეურნეობებში, ადგილობრივი სუბტროპიკული ნედლეულიდან (არასტანდარტული მანდარინი,სუბტროპიკული ხურმა, მანდარინის ყვავილი და სხვა) სნეკის ჯგუფის პროდუქტების წარმოების ტექნოლოგიების შემუშავება 
    შოთა რუსთაველის საქართველოს ეროვნული სამეცნიერო ფონდი., პროექტის ხელმძღვანელი
სხვა სამეცნიერო აქტივობები
  • საექსპერტო/საკოსულტაციო მომსახურება, 2023
  • სადოქტორო ნაშრომის რეცენზირება, 2022
  • სამეცნიერო ნაშრომის რეცენზირება, 2022
  • სამეცნიერო გამოცემების რედკოლეგიის წევრობა, 2022 
  • სამეცნიერო სემინარების ჩატარება, 2021 
სტაჟირება, ტრენინგები, სტიპენდია/ჯილდო
სტიპენდია/ჯილდო
  • 01.03.2024 მადლობის სიგელი - მეცნიერებაში შეტანილი განსაკუთრებული წვლილისთვის, ბათუმის შოთა რუსთაველის სახელმწიფო უნივერსიტეტი
  • 06.11.2023 მოწმობა №4 - ქედის მუნიციპალიტეტის საპატიო წოდება , ქედის მუნიციპალიტეტი
  • 31.08.2022  სიგელი - დამოუკიდებელი ქართული სახელმწიფოს მშენებლობის საქმეში შეტანილი განსაკუთრებული პიროვნული წვლუილისათვის, მაღალი სახელმწიფოებრივი პასუხისმგებლობის, პატიოსნებისა და კანონმორჩილებისათვის , საქართველოს ანტიკორუფციული პალატა
  • 01.01.2022 მადლობის სიგელი - საუკეთესო სამეცნიერო ლაბორატორიის შექმნისათვის, ბათუმის შოთა რუსთაველის სახელმწიფო უნივერსიტეტი
  • 01.01.2019 საპატიო სიგელი - მევენახეობა-მეღვინეობის დარგის აღორძინებაში მიღწეული წარმატებებისათვის, ღვინის ეროვნული სააგენტო
  • 26.04.2013 დიპლომი №118 - საქართველსო სოფლის მეურნეობის მეცნიერებათა აკადემიის ნამდვილი წევრი (აკადემიკოსი), საქართველოს სოფლის მეურნეობის მეცნიერებათა აკადემია
  • 06.04.1998 დიპლომი №90 - საქართველოს სოფლის მეურნეობის მეცნიერებათა აკადემიის წევრ-კორესპონდენტი, საქართველოს სოფლის მეურნეობის აკადემია
  • 16.09.1988 სამეცნიერო წოდება - უფროსი მეცნიერი თანამშრომელი (Ученое звание Старшего Научного Сотрудника), Высшая аттестационная комиссия при Совете Министров СССР

საკონტაქტო ინფორმაცია

საქართველო, ბათუმი, 6010
რუსთაველის/ნინოშვილის ქ. 32/35
ტელ: +995(422) 27–17–80
ფაქსი: +995(422) 27–17–87
ელ. ფოსტა: info@bsu.edu.ge
     

სიახლის გამოწერა