აგრარული და მემბრანული ტექნოლოგიების ინსტიტუტი

აგრარული და კვების პროდუქტების ტექნოლოგიების განყოფილება

Bsu
გურამ პაპუნიძე
სამეცნიერო თანამდებობა: მთავარი მეცნიერი თანამშრომელი
აგრარული და მემბრანული ტექნოლოგიების ინსტიტუტი, აგრარული და კვების პროდუქტების ტექნოლოგიების განყოფილება
პერსონალური ინფორმაცია
ელ-ფოსტა: guram.papunidze@bsu.edu.ge
      
განათლება
  • 29.12.1995 -  ტექნიკის მეცნიერებათა დოქტორი, -, მებაღეობის, მევენახეობის და მეღვინეობის ინსტიტუტი
  • 20.06.1970 -  ინჟინერ ტექნოლოგი, მეღვინეობის ტექნოლოგია, საქართველოს სასოფლო-სამეურნეო ინსტიტუტი
სამეცნიერო ინტერესების სფერო
-ციტრუსოვანთა ნაყოფის წარმოების, დამზადების, შენახვისა და გადამუშავების ტექნოლოგიები, თანამედროვე არომატიზატორების გამოყენებით პროდუქციის წარმოების ასორტიმენტის და ნომენკლატურის გაფართოება და წარმოების რენტაბელობის ამაღლება; -ჩაის ნედლეულის გადამუშავების ტექნოლოგიები; -მევენახეობა-მეღვინეობის დარგის განვითარების პრობლემები, მათ შორის ვაზის ნერგების გამოყვანის პროგრესული ტექნოლოგიები, ჩხავერისაგან ცქრიალა და სუფრის ღვინოების დამზადება, ვაზის ჯიშების დარაიონება და სწავლება-კონსულტირების სისტემის ჩამოყალიბება ფერმერებისათვის.
სამუშაო გამოცდილება
  • 10.06.2019 - დღემდე აგრარული და კვების პროდუქტების ტექნოლოგიების განყოფილების მთავარი მეცნიერ-თანამშრომელი., ბათუმის შოთა რუსთაველის სახელმწიფო უნივერსიტეტის მემბრანული და აგრარული ტექნოლოგიების ინსტიტუტი
  • 10.06.2015 - 10.06.2019 აგრარული და კვების პროდუქტების ტექნოლოგიების განყოფილების მთავარი მეცნიერ-თანამშრომელი., ბათუმის შოთა რუსთაველის სახელმწიფო უნივერსიტეტის აგრარული და მემბრანული ტექნოლოგიების ინსტიტუტი.
  • 10.06.2012 - 10.06.2015 მთავარი მეცნიერ-თანამშრომელი, ბათუმის შოთა რუსთაველის სახელმწიფო უნივერსიტეტის სამეცნიერო ცენტრი
  • 10.06.2011 - 10.06.2012 მთავარი მეცნიერ-კონსულტანტი, ბათუმის შოთა რუსთაველის სახელმწიფო უნივერსიტეტის სამეცნიერო ცენტრი
  • 10.06.2009 - 10.06.2011 მთავარი მეცნიერ-თანამშრომელი, აგრარული ტექნოლოგიის სამეცნიერო-კვლევითი ინსტიტუტი
  • 10.06.1980 - 10.06.2009 დირექტორი, საქართველოს სუბტროპიკული ნედლეულის შენახვა-გადამუშავების სამეცნიერო-კვლევითი ინსტიტუტი
გამოქვეყნებული სამეცნიერო შრომები
  • Effect of Heat Treatment on the Physicochemical Properties of Wine and Alcohol Derived from Persimmon  
    საქართველოს მეცნიერებათა ეროვნული აკადემიის ჟურნალი , 18(1), 2024, 130-135 (თანაავტორ(ებ)ი: მერაბი არძენაძე, დარეჯან ჩიქოვანი, სოფიო პაპუნიძე, რუსლან დავითაძე)
  • Content of Mineral Elements in Wild-Growing Blueberry Leaf Teas 
    საქართველოს მეცნიერებათ ეროვნული აკადემიის ჟურნალი "მოამბე", 17(4), 2023, 118-123 (თანაავტორ(ებ)ი: სოფიო პაპუნიძე, ნინო სეიდიშვილი, ზურაბ მიქელაძე, იამზე ჩხარტიშვილი, ნუნუ კუტალაძე)
  • COMPARATIVE ANALYSIS OF GRANULATED GREEN TEA AND PHYTOTEA COMPOSITIONS MADE FROM BLUEBERRY (VACCINIUM MYRTILUS L.) LEAVES 
    აჭარის ავტონომიური რესპუბლიკის რეგიონული სამეცნიერო ცენტრის შრომები, VIII, 2022, 70-75 (თანაავტორ(ებ)ი: იამზე ჩხარტიშვილი, ზურაბ მიქელაძე, სოფიო პაპუნიძე, ნინო სეიდიშვილი)
  • Aspects of using flavour enhancers and colourings in food production 
    აჭარის ავტონომიური რესპუბლიკის რეგიონული სამეცნიერო ცენტრის შრომები , VIII, 2022, 66-69 (თანაავტორ(ებ)ი: სოფიო პაპუნიძე, იამზე ჩხარტიშვილი, ნინო სეიდიშვილი, დოდო აბულაძე)
  • The effect of rice blast on nutritional status of rice 
    საქართველოს მეცნიერებათ აკადემიის ჟურნალი "მოამბე", 15(4), 2021, 113-123 (თანაავტორ(ებ)ი: M.Irakli, K.Kadoglidou, A.Mygdalia, S.Ghoghoberidzer, F.Kleisiaris, M.Gorgiladze, D.Katsantonis)
  • ელემენტების შემცველობა ტოპინამბურის (Helianthus tuberosum L.) ტუბერებში 
    საქართველოს მეცნიერებათა ეროვნული აკადემია. აჭარის ავტონომიური რესპუბლიკის რეგიონული სამეცნიერო ცენტრის შრომები , VII, 2021, 35-43 (თანაავტორ(ებ)ი: იამზე ჩხარტიშვილი, სოფიო პაპუნიძე, ნინო სეიდიშვილი, ზურაბ მიქელაძე)
  • მეორადი ნედლეული პროფილაქტიკური კვების პროდუქტების წარმოებისთვის 
    აჭარის ავტონომიური რესპუბლიკის რეგიონული სამეცნიერო ცენტრის შრომები , VI, 2020, 24-30 (თანაავტორ(ებ)ი: იამზე ჩხარტიშვილი, ზურაბ მიქელაძე, სოფიო პაპუნიძე, ნინო სეიდიშვილი, დოდო აბულაძე)
  • Intensified Technology of the new type potassium fertilizer production 
    Annals of Agrarian Science , 18(1), 2020, 54-59 (თანაავტორ(ებ)ი: Raul Gotsiridze, Nino Mkheidze, Svetlana Mkheidze, Lamzira Kontselidze, Zurab Mikeladze)
  • ზოგიერთი ხილკენკროვანი ნედლეულის მოსავლის აღების შემდგომი ფიზიოლოგიური დარღვევები, პათოლოგიები, შენახვისა და შრობის საკითხები
    საკითხები. აჭარის ა/რ სოფლის მეურნეობის სამინისტროს პროექტის, „აგროსექტორის მდგრადი განვითარება“ ფარგლებში შესრულებული სამეცნიერო შრომათა კრებული, 1, 2020, 48-54 (თანაავტორ(ებ)ი: მერაბ არძენაძე)
  • ვაზის ენდემური ჯიშების გამოყენების პერსპექტივები აჭარა-გურიის რეგიონში 
    საქართველოს მეცნიერებათა ეროვნული აკადემია ჟურნალი „მოამბე“, 13(4), 2019, 91-96 (თანაავტორ(ებ)ი: ასლან დევაძე, სოფიო პაპუნიძე)
სამეცნიერო ღონისძიებებში მონაწილეობა
  • Multifunctional bio supplements for functional products following the model of circular economy 
    6th Euro-Mediterranean Conference for Environmental Integration. EMCEI., IEREK - International Experts for Research Enrichment and Knowledge Exchange, 2024, Marrakesh, Morocco (თანაავტორ(ებ)ი: იამზე ჩხარტიშვილი, სოფიო პაპუნიძე, ნინო სეიდიშვილი)
  • Технология снеков функционального назначения из местного сырья
    The International Scientific Conference on “Development prospects of innovative technologies in the agricultural sector” , Lankaran State University, 2022, Azerbaijan (თანაავტორ(ებ)ი: იამზე ჩხარტიშვილი, სოფიო პაპუნიძე, ნინო სეიდიშვილი, ციალა ბოლქვაძე)
სამეცნიერო საგრანტო პროექტები
მიმდინარე/დასრულებული
  • 01.2024 - 12.2026 - FR-23-1945 - სუბტროპიკული ნედლეულის გადამუშავების ნარჩენებიდან, მრავალფუნქციური ბიოდანამატები ფუნქციონალური პროდუქტებისთვის წრიული ეკონომიკის გათვალისწინებით. 
    შოთა რუსთაველის საქართველოს ეროვნული სამეცნიერო ფონდი. , პროექტის ხელმძღვანელი
წარდგენილი
  • 04.2024 - FR-24-19744 - გაქრობის პირას მისული აჭარის ენდემური ვაზის ჯიშების გენეტიკური რესურსების მოძიება, მათი ბიოლოგიური ნიშანთვისებების შესწავლა და კონსერვაცია 
    შოთა რუსთაველის საქართველოს ეროვნული სამეცნიერო ფონდი. , პროექტის ძირითადი შემსრულებელი
  • 06.2022 - FR-22-26186 სუბტროპიკული და სხვა ადგილობრივი ნედლეულის გამოყენებით ინოვაციური სნეკების ტექნოლოგიების შემუშავება 
    შოთა რუსთაველის საქართველოს ეროვნული სამეცნიერო ფონდი., პროექტის ხელმძღვანელი
სხვა სამეცნიერო აქტივობები
  • საექსპერტო/საკოსულტაციო მომსახურება, 2023
  • სადოქტორო ნაშრომის რეცენზირება, 2022
  • სამეცნიერო ნაშრომის რეცენზირება, 2022
  • სამეცნიერო გამოცემების რედკოლეგიის წევრობა, 2022 
  • სამეცნიერო სემინარების ჩატარება, 2021 
სტაჟირება, ტრენინგები, სტიპენდია/ჯილდო
სტიპენდია/ჯილდო
  • 01.03.2024 მადლობის სიგელი - მეცნიერებაში შეტანილი განსაკუთრებული წვლილისთვის, ბათუმის შოთა რუსთაველის სახელმწიფო უნივერსიტეტი
  • 06.11.2023 მოწმობა №4 - ქედის მუნიციპალიტეტის საპატიო წოდება , ქედის მუნიციპალიტეტი
  • 31.08.2022  სიგელი - დამოუკიდებელი ქართული სახელმწიფოს მშენებლობის საქმეში შეტანილი განსაკუთრებული პიროვნული წვლუილისათვის, მაღალი სახელმწიფოებრივი პასუხისმგებლობის, პატიოსნებისა და კანონმორჩილებისათვის , საქართველოს ანტიკორუფციული პალატა
  • 01.01.2022 მადლობის სიგელი - საუკეთესო სამეცნიერო ლაბორატორიის შექმნისათვის, ბათუმის შოთა რუსთაველის სახელმწიფო უნივერსიტეტი
  • 01.01.2019 საპატიო სიგელი - მევენახეობა-მეღვინეობის დარგის აღორძინებაში მიღწეული წარმატებებისათვის, ღვინის ეროვნული სააგენტო
  • 26.04.2013 დიპლომი №118 - საქართველსო სოფლის მეურნეობის მეცნიერებათა აკადემიის ნამდვილი წევრი (აკადემიკოსი), საქართველოს სოფლის მეურნეობის მეცნიერებათა აკადემია
  • 06.04.1998 დიპლომი №90 - საქართველოს სოფლის მეურნეობის მეცნიერებათა აკადემიის წევრ-კორესპონდენტი, საქართველოს სოფლის მეურნეობის აკადემია
  • 16.09.1988 სამეცნიერო წოდება - უფროსი მეცნიერი თანამშრომელი (Ученое звание Старшего Научного Сотрудника), Высшая аттестационная комиссия при Совете Министров СССР

საკონტაქტო ინფორმაცია

საქართველო, ბათუმი, 6010
რუსთაველის/ნინოშვილის ქ. 32/35
ტელ: +995(422) 27–17–80
ფაქსი: +995(422) 27–17–87
ელ. ფოსტა: info@bsu.edu.ge
     

სიახლის გამოწერა