აგრარული და მემბრანული ტექნოლოგიების ინსტიტუტი

აგრარული და კვების პროდუქტების ტექნოლოგიების განყოფილება

Bsu
გურამ პაპუნიძე
სამეცნიერო თანამდებობა: მთავარი მეცნიერი თანამშრომელი
აგრარული და მემბრანული ტექნოლოგიების ინსტიტუტი, აგრარული და კვების პროდუქტების ტექნოლოგიების განყოფილება
პერსონალური ინფორმაცია
ელ-ფოსტა: guram.papunidze@bsu.edu.ge
      
განათლება
  • 01.05.1995 -  ტექნიკის მეცნიერებათა დოქტორი, მევენახეობა, მეღვინეობა, მებაღეობის, მევენახეობისა და მეღვინეობის ინსტიტუტი
სამეცნიერო ინტერესების სფერო
-ციტრუსოვანთა ნაყოფის წარმოების, დამზადების, შენახვისა და გადამუშავების ტექნოლოგიები, თანამედროვე არომატიზატორების გამოყენებით პროდუქციის წარმოების ასორტიმენტის და ნომენკლატურის გაფართოება და წარმოების რენტაბელობის ამაღლება; -ჩაის ნედლეულის გადამუშავების ტექნოლოგიები; -მევენახეობა-მეღვინეობის დარგის განვითარების პრობლემები, მათ შორის ვაზის ნერგების გამოყვანის პროგრესული ტექნოლოგიები, ჩხავერისაგან ცქრიალა და სუფრის ღვინოების დამზადება, ვაზის ჯიშების დარაიონება და სწავლება-კონსულტირების სისტემის ჩამოყალიბება ფერმერებისათვის.
სამუშაო გამოცდილება
  • 10.06.2019 - დღემდე აგრარული და კვების პროდუქტების ტექნოლოგიების განყოფილების მთავარი მეცნიერ-თანამშრომელი., ბათუმის შოთა რუსთაველის სახელმწიფო უნივერსიტეტის მემბრანული და აგრარული ტექნოლოგიების ინსტიტუტი
  • 10.06.2015 - 10.06.2019 აგრარული და კვების პროდუქტების ტექნოლოგიების განყოფილების მთავარი მეცნიერ-თანამშრომელი., ბათუმის შოთა რუსთაველის სახელმწიფო უნივერსიტეტის აგრარული და მემბრანული ტექნოლოგიების ინსტიტუტი.
  • 10.06.2012 - 10.06.2015 მთავარი მეცნიერ-თანამშრომელი, ბათუმის შოთა რუსთაველის სახელმწიფო უნივერსიტეტის სამეცნიერო ცენტრი
  • 10.06.2011 - 10.06.2012 მთავარი მეცნიერ-კონსულტანტი, ბათუმის შოთა რუსთაველის სახელმწიფო უნივერსიტეტის სამეცნიერო ცენტრი
  • 10.06.2009 - 10.06.2011 მთავარი მეცნიერ-თანამშრომელი, აგრარული ტექნოლოგიის სამეცნიერო-კვლევითი ინსტიტუტი
  • 10.06.1980 - 10.06.2009 დირექტორი, საქართველოს სუბტროპიკული ნედლეულის შენახვა-გადამუშავების სამეცნიერო-კვლევითი ინსტიტუტი
გამოქვეყნებული სამეცნიერო შრომები
  • Effect of Heat Treatment on the Physicochemical Properties of Wine and Alcohol Derived from Persimmon  
    საქართველოს მეცნიერებათა ეროვნული აკადემიის ჟურნალი , 18(1), 2024, 130-135 (თანაავტორ(ებ)ი: მერაბი არძენაძე, დარეჯან ჩიქოვანი, სოფიო პაპუნიძე, რუსლან დავითაძე)
  • Content of Mineral Elements in Wild-Growing Blueberry Leaf Teas 
    საქართველოს მეცნიერებათ ეროვნული აკადემიის ჟურნალი "მოამბე", 17(4), 2023, 118-123 (თანაავტორ(ებ)ი: სოფიო პაპუნიძე, ნინო სეიდიშვილი, ზურაბ მიქელაძე, იამზე ჩხარტიშვილი, ნუნუ კუტალაძე)
  • COMPARATIVE ANALYSIS OF GRANULATED GREEN TEA AND PHYTOTEA COMPOSITIONS MADE FROM BLUEBERRY (VACCINIUM MYRTILUS L.) LEAVES 
    აჭარის ავტონომიური რესპუბლიკის რეგიონული სამეცნიერო ცენტრის შრომები, VIII, 2022, 70-75 (თანაავტორ(ებ)ი: იამზე ჩხარტიშვილი, ზურაბ მიქელაძე, სოფიო პაპუნიძე, ნინო სეიდიშვილი)
  • Aspects of using flavour enhancers and colourings in food production 
    აჭარის ავტონომიური რესპუბლიკის რეგიონული სამეცნიერო ცენტრის შრომები , VIII, 2022, 66-69 (თანაავტორ(ებ)ი: სოფიო პაპუნიძე, იამზე ჩხარტიშვილი, ნინო სეიდიშვილი, დოდო აბულაძე)
  • The effect of rice blast on nutritional status of rice 
    საქართველოს მეცნიერებათ აკადემიის ჟურნალი "მოამბე", 15(4), 2021, 113-123 (თანაავტორ(ებ)ი: M.Irakli, K.Kadoglidou, A.Mygdalia, S.Ghoghoberidzer, F.Kleisiaris, M.Gorgiladze, D.Katsantonis)
  • ელემენტების შემცველობა ტოპინამბურის (Helianthus tuberosum L.) ტუბერებში 
    საქართველოს მეცნიერებათა ეროვნული აკადემია. აჭარის ავტონომიური რესპუბლიკის რეგიონული სამეცნიერო ცენტრის შრომები , VII, 2021, 35-43 (თანაავტორ(ებ)ი: იამზე ჩხარტიშვილი, სოფიო პაპუნიძე, ნინო სეიდიშვილი, ზურაბ მიქელაძე)
  • მეორადი ნედლეული პროფილაქტიკური კვების პროდუქტების წარმოებისთვის 
    აჭარის ავტონომიური რესპუბლიკის რეგიონული სამეცნიერო ცენტრის შრომები , VI, 2020, 24-30 (თანაავტორ(ებ)ი: იამზე ჩხარტიშვილი, ზურაბ მიქელაძე, სოფიო პაპუნიძე, ნინო სეიდიშვილი, დოდო აბულაძე)
  • Intensified Technology of the new type potassium fertilizer production 
    Annals of Agrarian Science , 18(1), 2020, 54-59 (თანაავტორ(ებ)ი: Raul Gotsiridze, Nino Mkheidze, Svetlana Mkheidze, Lamzira Kontselidze, Zurab Mikeladze)
  • ვაზის ენდემური ჯიშების გამოყენების პერსპექტივები აჭარა-გურიის რეგიონში 
    საქართველოს მეცნიერებათა ეროვნული აკადემია ჟურნალი „მოამბე“, 13(4), 2019, 91-96 (თანაავტორ(ებ)ი: ასლან დევაძე, სოფიო პაპუნიძე)
სამეცნიერო ღონისძიებებში მონაწილეობა
  • Технология снеков функционального назначения из местного сырья
    The International Scientific Conference on “Development prospects of innovative technologies in the agricultural sector” , Lankaran State University, 2022, Azerbaijan (თანაავტორ(ებ)ი: იამზე ჩხარტიშვილი, სოფიო პაპუნიძე, ნინო სეიდიშვილი, ციალა ბოლქვაძე)
სამეცნიერო საგრანტო პროექტები
მიმდინარე/დასრულებული
  • 01.2024 - 12.2026 - FR-23-1945 - სუბტროპიკული ნედლეულის გადამუშავების ნარჩენებიდან, მრავალფუნქციური ბიოდანამატები ფუნქციონალური პროდუქტებისთვის წრიული ეკონომიკის გათვალისწინებით. 
    შოთა რუსთაველის საქართველოს ეროვნული სამეცნიერო ფონდი. , პროექტის ხელმძღვანელი

საკონტაქტო ინფორმაცია

საქართველო, ბათუმი, 6010
რუსთაველის/ნინოშვილის ქ. 32/35
ტელ: +995(422) 27–17–80
ფაქსი: +995(422) 27–17–87
ელ. ფოსტა: info@bsu.edu.ge
     

სიახლის გამოწერა