გურამ პაპუნიძე
სამეცნიერო თანამდებობა: მთავარი მეცნიერი თანამშრომელი
აგრარული და მემბრანული ტექნოლოგიების ინსტიტუტი, აგრარული და კვების პროდუქტების ტექნოლოგიების განყოფილება
განათლება
- 01.05.1995 - ტექნიკის მეცნიერებათა დოქტორი, მევენახეობა, მეღვინეობა, მებაღეობის, მევენახეობისა და მეღვინეობის ინსტიტუტი
სამეცნიერო ინტერესების სფერო
-ციტრუსოვანთა ნაყოფის წარმოების, დამზადების, შენახვისა და გადამუშავების ტექნოლოგიები, თანამედროვე არომატიზატორების გამოყენებით პროდუქციის წარმოების ასორტიმენტის და ნომენკლატურის გაფართოება და წარმოების რენტაბელობის ამაღლება; -ჩაის ნედლეულის გადამუშავების ტექნოლოგიები; -მევენახეობა-მეღვინეობის დარგის განვითარების პრობლემები, მათ შორის ვაზის ნერგების გამოყვანის პროგრესული ტექნოლოგიები, ჩხავერისაგან ცქრიალა და სუფრის ღვინოების დამზადება, ვაზის ჯიშების დარაიონება და სწავლება-კონსულტირების სისტემის ჩამოყალიბება ფერმერებისათვის.
სამუშაო გამოცდილება
- 10.06.2019 - დღემდე აგრარული და კვების პროდუქტების ტექნოლოგიების განყოფილების მთავარი მეცნიერ-თანამშრომელი., ბათუმის შოთა რუსთაველის სახელმწიფო უნივერსიტეტის მემბრანული და აგრარული ტექნოლოგიების ინსტიტუტი
- 10.06.2015 - 10.06.2019 აგრარული და კვების პროდუქტების ტექნოლოგიების განყოფილების მთავარი მეცნიერ-თანამშრომელი., ბათუმის შოთა რუსთაველის სახელმწიფო უნივერსიტეტის აგრარული და მემბრანული ტექნოლოგიების ინსტიტუტი.
- 10.06.2012 - 10.06.2015 მთავარი მეცნიერ-თანამშრომელი, ბათუმის შოთა რუსთაველის სახელმწიფო უნივერსიტეტის სამეცნიერო ცენტრი
- 10.06.2011 - 10.06.2012 მთავარი მეცნიერ-კონსულტანტი, ბათუმის შოთა რუსთაველის სახელმწიფო უნივერსიტეტის სამეცნიერო ცენტრი
- 10.06.2009 - 10.06.2011 მთავარი მეცნიერ-თანამშრომელი, აგრარული ტექნოლოგიის სამეცნიერო-კვლევითი ინსტიტუტი
- 10.06.1980 - 10.06.2009 დირექტორი, საქართველოს სუბტროპიკული ნედლეულის შენახვა-გადამუშავების სამეცნიერო-კვლევითი ინსტიტუტი
გამოქვეყნებული სამეცნიერო შრომები
- Effect of Heat Treatment on the Physicochemical Properties of Wine and Alcohol Derived from Persimmon
საქართველოს მეცნიერებათა ეროვნული აკადემიის ჟურნალი , 18(1), 2024, 130-135 (თანაავტორ(ებ)ი: მერაბი არძენაძე, დარეჯან ჩიქოვანი, სოფიო პაპუნიძე, რუსლან დავითაძე) - Content of Mineral Elements in Wild-Growing Blueberry Leaf Teas
საქართველოს მეცნიერებათ ეროვნული აკადემიის ჟურნალი "მოამბე", 17(4), 2023, 118-123 (თანაავტორ(ებ)ი: სოფიო პაპუნიძე, ნინო სეიდიშვილი, ზურაბ მიქელაძე, იამზე ჩხარტიშვილი, ნუნუ კუტალაძე) - COMPARATIVE ANALYSIS OF GRANULATED GREEN TEA AND PHYTOTEA COMPOSITIONS MADE FROM BLUEBERRY (VACCINIUM MYRTILUS L.) LEAVES
აჭარის ავტონომიური რესპუბლიკის რეგიონული სამეცნიერო ცენტრის შრომები, VIII, 2022, 70-75 (თანაავტორ(ებ)ი: იამზე ჩხარტიშვილი, ზურაბ მიქელაძე, სოფიო პაპუნიძე, ნინო სეიდიშვილი) - Aspects of using flavour enhancers and colourings in food production
აჭარის ავტონომიური რესპუბლიკის რეგიონული სამეცნიერო ცენტრის შრომები , VIII, 2022, 66-69 (თანაავტორ(ებ)ი: სოფიო პაპუნიძე, იამზე ჩხარტიშვილი, ნინო სეიდიშვილი, დოდო აბულაძე) - The effect of rice blast on nutritional status of rice
საქართველოს მეცნიერებათ აკადემიის ჟურნალი "მოამბე", 15(4), 2021, 113-123 (თანაავტორ(ებ)ი: M.Irakli, K.Kadoglidou, A.Mygdalia, S.Ghoghoberidzer, F.Kleisiaris, M.Gorgiladze, D.Katsantonis) - ელემენტების შემცველობა ტოპინამბურის (Helianthus tuberosum L.) ტუბერებში
საქართველოს მეცნიერებათა ეროვნული აკადემია. აჭარის ავტონომიური რესპუბლიკის რეგიონული სამეცნიერო ცენტრის შრომები , VII, 2021, 35-43 (თანაავტორ(ებ)ი: იამზე ჩხარტიშვილი, სოფიო პაპუნიძე, ნინო სეიდიშვილი, ზურაბ მიქელაძე) - მეორადი ნედლეული პროფილაქტიკური კვების პროდუქტების წარმოებისთვის
აჭარის ავტონომიური რესპუბლიკის რეგიონული სამეცნიერო ცენტრის შრომები , VI, 2020, 24-30 (თანაავტორ(ებ)ი: იამზე ჩხარტიშვილი, ზურაბ მიქელაძე, სოფიო პაპუნიძე, ნინო სეიდიშვილი, დოდო აბულაძე) - Intensified Technology of the new type potassium fertilizer production
Annals of Agrarian Science , 18(1), 2020, 54-59 (თანაავტორ(ებ)ი: Raul Gotsiridze, Nino Mkheidze, Svetlana Mkheidze, Lamzira Kontselidze, Zurab Mikeladze) - ვაზის ენდემური ჯიშების გამოყენების პერსპექტივები აჭარა-გურიის რეგიონში
საქართველოს მეცნიერებათა ეროვნული აკადემია ჟურნალი „მოამბე“, 13(4), 2019, 91-96 (თანაავტორ(ებ)ი: ასლან დევაძე, სოფიო პაპუნიძე)
სამეცნიერო ღონისძიებებში მონაწილეობა
- Технология снеков функционального назначения из местного сырья
The International Scientific Conference on “Development prospects of innovative technologies in the agricultural sector” , Lankaran State University, 2022, Azerbaijan (თანაავტორ(ებ)ი: იამზე ჩხარტიშვილი, სოფიო პაპუნიძე, ნინო სეიდიშვილი, ციალა ბოლქვაძე)
სამეცნიერო საგრანტო პროექტები
მიმდინარე/დასრულებული