აგრარული და მემბრანული ტექნოლოგიების ინსტიტუტი

აგრარული და კვების პროდუქტების ტექნოლოგიების განყოფილება

Bsu
ნინო სეიდიშვილი
მოწვეული უფროსი მასწავლებელი
ტექნოლოგიური ფაკულტეტი, აგროტექნოლოგიისა და აგროინჟინერიის დარგობრივი დეპარტამენტი
სამეცნიერო თანამდებობა: უფროსი მეცნიერი თანამშრომელი
აგრარული და მემბრანული ტექნოლოგიების ინსტიტუტი, აგრარული და კვების პროდუქტების ტექნოლოგიების განყოფილება
პერსონალური ინფორმაცია
ელ-ფოსტა: seinino99@gmail.com
      
განათლება
  • 23.06.2006 -  ტექნიკის მეცნიერებათა კანდიდატი- გათანაბტრბული დოქტორთან, 05.18.10-ჩაის , თამბაქოსა და სუბტროპიკული კულტურების ტექნოლოგია, საქართველოს სუბტროპიკული მეურნეობის სახელმწიფო უნივერსიტეტი
  • 17.06.1988 -  სწავლული აგრონომი, ხილ-ბოსტნეულის და მევენახეობის ფაკულტეტი, მოსკოვის კ. ტიმირიაზევის სახელობის სასოფლო-სამეურნეო აკადემია.
სამეცნიერო ინტერესების სფერო
აგრობიზნესის სფეროში სასოფლო-სამეურნეო ნედლეულის წარმოებისა და გადამუშავების ტექნოლოგიების შემუშავება და დანერგვა. განსაკუთრებული ინტერესის სფეროს წარმოადგენს მეცნიერულ კვლევაში შემდეგი მიმართულებები: - ჩაის ნედლეულის გადამუშავებით საერთო და ფუნქციონალური დანიშნულების სახვადასხვა ასორტიმენტის პროდუქციის მიღება; - სამკურნალო მცენარეების მოვლა-მოყვანა. მისი ნედლეულის გამოყენებით საერთო მოხმარების, ფუნქციონალური და სპეციალური დანიშნულების კვების პროდუქტების წარმოების ტექნოლოგიების შემუშავება და დანერგვა; - ციტრუსოვანი ნაყოფის კომპლექსური ტექნოლოგიის გამოყენება; - სასოფლო-სამეურნეო კულტურების მოვლა-მოყვანის აგროტექნიკა; -სასოფლო-სამეურნეო კულტურების ადაპტირება და დარაიონების სქემების შემუშავება.
სამუშაო გამოცდილება
  • 19.09.2022 - დღემდე უფროსი მეცნიერ-თანამშრომელი, ბათუმის შოთა რუსთაველის სახელმწიფო უნივერსიტეტი. აგრარული და მემბრანული ტექნოლოგიების ინსტიტუტი
  • 04.06.2019 - 19.09.2022 მეცნიერ-თანამშრომელი, ბათუმის შოთა რუსთაველის სახელმწიფო უნივერსიტეტის აგრარული და მემბრანული ტექნოლოგიების ინსტიტუტი
  • 03.09.2016 - 25.02.2017 უფროსი მასწავლებელი , ბათუმის შოთა რუსთაველის სახელმწიფო უნივერსიტეტი
  • 03.06.2015 - 30.08.2006 მეცნიერ მუშაკი, შოთა რუსთაველის სახელმწიფო უნივერსიტეტი. აგრარული ტექნოლოგიების სამეცნიერო–კვლევითი ინსტიტუტი.
  • 18.09.2002 - 17.07.2007 უფროსი მასწავლებელი , სასოფლო სამეურნეო ინსტიტუტი
  • 13.09.2001 - 30.08.2006  უმც. მეცნიერ-მუშაკი, საქართველოს სუბტროპიკული ნედლეულის შენეხვა–გადამუშავების სამეცნიერო–კვლევითი ინსტიტუტი
  • 01.11.1996 - 13.09.2001  უმცროსი მეცნიერ მუშაკი, საქართველოს სუბტროპიკული ნაყოფის შენახვა გადამუშავების სამეცნიერო–კვლევითი და სასწავლო ტექნოლოგიური ინსტიტუტი
  • 14.09.1988 - 01.11.1996 Cтарший лаборант, Всесоюзный научно-исследовательский и экспериментально-конструкторский институт по хранению и переработке субтропических плодов.
გამოქვეყნებული სამეცნიერო შრომები
  • Content of Mineral Elements in Wild-Growing Blueberry Leaf Teas.  
    BULLETIN OF THE GEORGIAN NATIONAL ACADEMY OF SCIENCES, vol. 17, no 4, , 2024, 118-123. (თანაავტორ(ებ)ი: Sophio Papunidze, Nino Seidishvili, Zurab Mikeladze, Iamze Chkhartishvili, Guram Papunidze, Nunu Kutaladze. )
  • ”HOVENIA DULCIS THUNB” გენერაციული ორგანოების ხარისხობრივი მაჩვენებლების ანალიზი და მათი ფარმაკოლოგიური მნიშვნელობა.  
    „დედამიწასა და მის გარსებში მიმდინარე გეოფიზიკური პროცესები“ , 2, 2023, 268-272 (თანაავტორ(ებ)ი: .კიკნაძე ნ., ცინცაძე ლ., სეიდიშვილი ნ., მეტრეველი მ., კუჭავა მ., გოგიტიძე თ. )
  • აჭარის სუბალპური ზონაში ადგილობრივი და ინტროდუცირებული ლურჯი მოცვის ნედლეულის წარმოებისა და გადამუშავების რაციონალური ტექნოლოგიების შემუშავება და ფერმერული მეურნეობის ბაზაზე მცირე მეწარმეობის პირობებში დანერგვის ორგანიზაცია. 
    საერთაშორისო სამეცნიერო კონფერენცია „სასოფლო-სამეურნეო მცენარეთა და ცხოველთა ბიომრავალფეროვნება, კონსერვაცია და გამოყენების პერსპექტივები“. საქართველოს სოფლის მეურნეობის მეცნიერებათა აკადემია. შოთა რუსთაველის საქართველოს ეროვნული სამეცნიერო ფონდის ფინანსური მხარდაჭერით (MG-ISE-23-923)., 1, 2023, 382-386 (თანაავტორ(ებ)ი: ნინო სეიდიშვილი,ზურაბ მიქელაძე, იამზე ჩხარტიშვილი,ნუნუ კუტალაძე , რამაზ ქაქციცაძე)
  • . Aspects of using flavour enhancers and colourings in food production 
    საქართველოს მეცნიერებათა ეროვნული აკადემია. აჭარის ავტონომიური რესპუბლიკის რეგიონული სამეცნიერო ცენტრის შრომები , VIII, 2023, 66-69 (თანაავტორ(ებ)ი: Guram Papunidze, Sophio Papunidze, Iamze Chkhartishvili, Dodo Abuladze)
  • ნიადაგის გამდიდრება სელენით მცენარეული ნედლეულის სასიცოცხლო აქტივობის გაზრდის მიზნით.  
    საქართველოს მეცნიერებათა ეროვნული აკადემია. აჭარის ავტონომიური რესპუბლიკის რეგიონალური სამეცნიერო ცენტრის შრომები , IX, 2023, 59- 64 (თანაავტორ(ებ)ი: ნუნუ კუტალაძე, ზურაბ მიქელაძე, ავთანდილ ცინცქილაძე, თამარ გოგოლიშვილი)
  • ტოპინამბური (Helianthus tuberosum L.) XXI საუკუნის დიეტური პროდუქტი 
    საქართველოს მეცნიერებათა აკადემია აჭარის ავტონომიური რესპუბლიკის რეგიონალური სამეცნიერო ცენტრი. , IX , 2023, 65-69 (თანაავტორ(ებ)ი: იამზე ჩხარტიშვილი, სოფიო პაპუნიძე, ციალა ბოლქვაძე )
  • Технология снеков функционального назначения из местного сырья
    “Development prospects of innovative technologies in the agricultural sector, 1, 2022, 173-174 (თანაავტორ(ებ)ი: Папунидзе Гурам, Чхартишвили Иамзе, Папунидзе София, Болквадзе Циала. )
  • ციტრუსის ნაყოფის გადამუშავების ნარჩენების გამოყენების პერსპექტივა ,გარემოს დაცვითი და ეკოლოგიური ასპექტები  
    ეკოლოგიის თანამედროვე პრობლემები“ , VIII, 2022, 300-305 (თანაავტორ(ებ)ი: იამზე ჩხარტიშვილი, სოფიო პაპუნიძე, )
  • ციტრუსის ნაყოფის გადამუშავების ნარჩენების გამოყენების პერსპექტივა  
    საქართველოს მეცნიერებათა აკადემია აჭარის ავტონომიური რესპუბლიკის რეგიონალური სამეცნიერო ცენტრი., ტომი VIII, , 2022, 300-305 (თანაავტორ(ებ)ი: .იამზე ჩხარტიშვილი, სოფიო პაპუნიძე, )
  • COMPARATIVE ANALYSIS OF GRANULATED GREEN TEA AND PHYTOTEA COMPOSITIONS MADE FROM BLUEBERRY (VACCINIUM MYRTILUS L.) LEAVES 
    საქართველოს მეცნიერებათა ეროვნული აკადემია. აჭარის ავტონომიური რესპუბლიკის რეგიონული სამეცნიერო ცენტრი. შრომები , VIII. , 2022, 70-75. (თანაავტორ(ებ)ი: იამზე ჩხარტიშვილი, ზურაბ მიქელაძე, გურამ პაპუნიძე, სოფიო პაპუნიძე, )
  • ელემენტების შემცველობა ტოპინამბურის (Helianthus tuberosum L.) ტუბერებში 
    საქართველოს მეცნიერებათა ეროვნული აკადემია. აჭარის ავტონომიური რესპუბლიკის რეგიონული სამეცნიერო ცენტრი, VII, 2021, 35-43 (თანაავტორ(ებ)ი: ი. ჩხარტიშვილი, ს. პაპუნიძე, გ. პაპუნიძე, ზ. მიქელაძე)
  • გრანულირებული მწვანე ჩაის დამზადება მცენარეული დანამატებით 
    საქართველოს მეცნიერებათა ეროვნული აკადემია. აჭარის ავტონომიური რესპუბლიკის რეგიონული სამეცნიერო ცენტრი, VII, 2021, 44-48 (თანაავტორ(ებ)ი: ი.ჩხარტიშვლი, ს.პაპუნიძე, დ.აბულაძე, ც.ბოლქვაძე)
  • It is important to provide ecologically clean products. 
    “Chemical and technological aspects of biopolymers”, I., 2020, 216-220 (თანაავტორ(ებ)ი: Papunidze S. Chkhartishvili I. Abuladze D. Bolkvadze Ts.)
  • „მეორადი ნედლეული პროფილაქტიკური კვების პროდუქტების წარმოებისთვის“ 
    აჭარის ავტონომიური რესპუბლიკის რეგიონული სამეცნიერო ცენტრი. შრომები, VI, 2020, 24-30 (თანაავტორ(ებ)ი: ი.ჩხარტიშვილი, გ.პაპუნიძე, ზ.მიქელაძე, ს.პაპუნიძე,დ.აბულაძე)
  • Mineral element content of some Georgian wines 
    აგრარული მეცნიერების მაცნე, 17 (3), 2019, 361-374 (თანაავტორ(ებ)ი: სოფიო პაპუნიძე, გურამ პაპუნიძე, იამზე ჩხარტიშვილი, ზურაბ მიქელაძე)
  • ვიტამინიზირებული სიროფი ფუნქციონალური კვების პროდუქტებისათვის. 
    სოფლის მეურნეობის მეცნიერებათა აკადემიის ჟურნალი „მოამბე“, 1(41) , 2019, 81-84 (თანაავტორ(ებ)ი: იამზე ჩხარტიშვილი, სოფიო პაპუნიძე, ზურაბ მიქელაძე. )
  • ზოგიერთი ნარჩენის ცხოველთა საკვებად გამოყენება. 
    „აკაკი წერეთლის სახელმწიფო უნივერსიტეტის მოამბე“, 1(13), 2019, 10-14 (თანაავტორ(ებ)ი: სოფიო პაპუნიძე, ციალა ბოლქვაძე)
სამეცნიერო ღონისძიებებში მონაწილეობა
  • HOVENIA DULCIS THUNB” გენერაციული ორგანოების ხარისხობრივი მაჩვენებლების ანალიზი და მათი ფარმაკოლოგიური მნიშვნელობა. 
    დედამიწისა და მის გარსებში მიმდინარე გეოფიზიკური პროცესები, თსუ – მიხეილ ნოდიას სახელობის გეოფიზიკის ინსტიტუტი, 2023, საქართველო,თბილისი (თანაავტორ(ებ)ი: კიკნაძე ნ., ცინცაძე ლ., მეტრეველი მ., კუჭავა მ., გოგიტიძე თ)
  • Chemical components of black tea 
    “Chemical and Technological Aspects of Biopolymers, Sokhumi State University., 2023, საქართველო ,თბილისი (თანაავტორ(ებ)ი: Sophio Papunidze, Iamze Chkhartishvili, Dodo Abuladze, Nunu Kutaladze, Tsiala Bolkvadze)
  • Chemical components of black tea 
    Chemical and Technological Aspects of Biopolymers”., Sokhumi State University, 2023, Batumi, Georgia (თანაავტორ(ებ)ი: Sophio Papunidze, Iamze Chkhartishvili, Dodo Abuladze, Nunu Kutaladze, Tsiala Bolkvadze.)
  • აჭარის სუბალპური ზონაში ადგილობრივი და ინტროდუცირებული ლურჯი მოცვის ნედლეულის წარმოებისა და გადამუშავების რაციონალური ტექნოლოგიების შემუშავება და ფერმერული მეურნეობის ბაზაზე მცირე მეწარმეობის პირობებში დანერგვის ორგანიზაცია.  
    „სასოფლო-სამეურნეო მცენარეთა და ცხოველთა ბიომრავალფეროვნება, კონსერვაცია და გამოყენების პერსპექტივები“., შოთა რუსთაველის საქართველოს ეროვნული სამეცნიერო ფონდის ფინანსური მხარდაჭერით (MG-ISE-23-923), 2023, საქართველო,თბილისი (თანაავტორ(ებ)ი: მიქელაძე ზურაბი, კუტალაძე ნუნუ, ჩხარტიშვილი იამზე, ქარცივაძე )
  • Технология снеков функционального назначения из местного сырья.
    “Development prospects of innovative technologies in the agricultural sector”, Lankaran State University,, 2022, Azerbaijan,Lankaran (თანაავტორ(ებ)ი: Папунидзе Гурам, Чхартишвили Иамзе, Папунидзе София, Болквадзе Циала.)
  • ციტრუსის ნაყოფის გადამუშავების ნარჩენების გამოყენების პერსპექტივა  
    ეკოლოგიის თანამედროვე პრობლემები“, ბათუმის შოთა რუსთაველის უნივერსიტეტი, 2022, საქართველი,ბათუმი (თანაავტორ(ებ)ი: იამზე ჩხარტიშვილი, სოფიო პაპუნიძე,)
  • It is important to provide ecologically clean products
    “Chemical and technological aspects of biopolymers”., Sokhumi State University Ivane Javakhishvili Tbilisi State University, 2020, საქართველო,თბილისი (თანაავტორ(ებ)ი: Papunidze S. Chkhartishvili I. Abuladze D. Bolkvadze Ts)
სამეცნიერო საგრანტო პროექტები
მიმდინარე/დასრულებული
  • 04.2024 - 04.2024 - FR-23-1945 - სუბტროპიკული ნედლეულის გადამუშავების ნარჩენებიდან, მრავალფუნქციური ბიოდანამატები ფუნქციონალური პროდუქტებისთვის წრიული ეკონომიკის გათვალისწინებით. 
    შოთა რუსთაველის საქართველოს ეროვნული სამეცნიერო ფონდი. , პროექტის ძირითადი შემსრულებელი
  • 04.2024 - 12.2025 - “აჭარის რეგიონში მანდარინის ნარგაობით დაკავებული ნიადაგების ნაყოფიერების ამაღლება ბიოპრეპარატების გამოყენებით“ 
    ბათუმის შოთა რუსთაველის სახელმწიფო უნივერსიტეტი., პროექტის ძირითადი შემსრულებელი
  • 02.2022 - 12.2023 - „აჭარის სუბალპურ ზონაში ადგილობრივი და ინტროდუცირებული მოცვის ნედლეულის წარმოებისა და გადამუშავების რაციონალური ტექნოლოგიების შემუშავება და დანერგვის ორგანიზაცია“ 
    ბათუმის შოთა რუსთაველის სახელმწიფო უნივერსიტეტი, პროექტის ძირითადი შემსრულებელი
სტაჟირება, ტრენინგები, სტიპენდია/ჯილდო
ტრენინგები
  • 16.10.2023 - 21.10.2023 „საინფორმაციო (ალტმეტრიული) სერვისები მეცნიერებაში“. , ასოციაცია მეცნიერებისათვის
  • 12.05.2023 - 14.05.2023 "ეკოგანათლება და კვლევითი კომპონენტები საბუნებისმეტყველო მეცნიერებებსა,აგრარულ და მემბრანულ ტექნოლოგიებში, ბათუმის შოთა რუსთაველის სახელმწიფო უნივერსიტეტი და აკაკი წერეთლის სახელმწიფო უნივერსიტეტი
  • 12.12.2022 - 16.12.2022 „აგრარული ექსტენციის მოკლევადიანი კურსი“. , აშშ-ის სოფლის მეურნეობის დეპარტამენტი; ბათუმის შოთა რუსთაველის სახელმწიფო უნივერსიტეტი.
  • 25.07.2022 - 27.07.2022 „ეკოსისტემები და ტექნოლოგიური მეწარმეობა მე-4 ინდუსტრიული რევოლუციის პირობებში“. , საქართველოს ინოვაციების და ტექნოლოგიების სააგენტო ,ბსუ
  • 23.04.2018 - 23.04.2018 EBSCO -ს მონაცემთა ბაზებისა და მომსახურების ტრენინგი, EBSCO საინფორმაციო მომსახურება
  • 15.07.2015 - 15.07.2015 „ინოვაციების მენეჯმენტი და თანამედროვე ტექნოლოგიური ტენდეციები“, ილიას სახელმწიფო უნივერსიტეტი ტექნოლოგიების კომერციალიზაციის ოსისი( ТСО )

საკონტაქტო ინფორმაცია

საქართველო, ბათუმი, 6010
რუსთაველის/ნინოშვილის ქ. 32/35
ტელ: +995(422) 27–17–80
ფაქსი: +995(422) 27–17–87
ელ. ფოსტა: info@bsu.edu.ge
     

სიახლის გამოწერა