სამეცნიერო პროექტი - სუბტროპიკული ნედლეულიდან (ხურმა, ფორთოხალი, ლიმონი, მანდარინი, კივი და სხვა) ფუნქციონალური პროფილაქტიკურ-დიეტური პროდუქტების წარმოება GNSF/ST06/8-109
სამეცნიერო პროექტის ხელმძღვანელი - პროფესორი ალეკო კალანდია
სამეცნიერო პროექტის შემსრულებელი - მერაბ არძენაძე, ვერა ბოლქვაძე, დოდო აბულაძე, ქეთინო თელია, ელენე ქამადაძე
სამეცნიერო პროექტის დაფინანსების წყარო - შოთა რუსთაველის ეროვნული სამეცნიერო ფონდი
სამეცნიერო პროექტის განხორციელების ვადა - 2006-2008 წწ.
სამეცნიერო პროექტის შედეგი - შემუშავებულია ზოგიერთი სუბტროპიკული ნედლეულის ხურმა, ფორთოხალი, ლიმონი, მანდარინი, კივი ნაყოფებიდან ფუნქციონალური პროფილაქტიკურ-დიეტური პროდუქტების წარმოების ტექნოლოგიური სქემები, დამტკიცებულია 15 პროდუქტის მეწარმე სუბიექტის სტანდარტი და ტექნიკური პირობა.
უკან |