აგრარული და მემბრანული ტექნოლოგიების ინსტიტუტი

ადგილობრივი ნედლეული ნატურალური კონსერვანტი ღვინის წარმოებაში

სურათი

ბსუ-ს აგრარული და მემბრანული ტექნოლოგიების ინსტიტუტის აგრარული და კვების პროდუქტების ტექნოლოგიების განყოფილების მეცნიერ-თანამშრომლები ატარებენ სამეცნიერო-კვლევით სამუშაოებს აჭარაში გავრცელებული ენდემური და ინტროდუცირებული ვაზის პერსპექტიული ჯიშებისა და ფორმების კოლექციის შემქნის და მიღებული ყურძნისაგან ღვინისა და სხვა ალტერნატიული პროდუქტების წარმოების ტექნოლოგიების მისაღებად. კვლევები მიმდინარეობს ქედის მუნიციპალიტეტის ტერიტორიაზე მოყვანილი ჩხავერისა და ცოლიკოურის ვაზის ყურძენზე. კერძოდ, ტრადიციული ღვინის ტექნოლოგიაში გამოყენებული გოგირდოვანი ანჰიდრიდის (SO2) ნაცვლად ანტიოქსიდანტური, ანტიმიკრობული აქტივობის და მაკონსერვებელი თვისებების ადგილობრივი სუბტროპიკული ნედლეულის გამოყენებაზე, რომელიც ღვინოს ამდიდრებს მაღალი ღირებულების ბიოაქტიური ნაერთებით.


უკან

საკონტაქტო ინფორმაცია

საქართველო, ბათუმი, 6010
რუსთაველის/ნინოშვილის ქ. 32/35
ტელ: +995(422) 27–17–80
ფაქსი: +995(422) 27–17–87
ელ. ფოსტა: info@bsu.edu.ge
     

სიახლის გამოწერა