თანამედროვე მსოფლიოში მიმდინარე გასტრონომიული ტურიზმის განვითარების ტენდენციებმა გაზარდა ინტერესი გასტრონომიის, როგორც მეცნიერებისადმი, რომელიც იკვლევს კვების კულტურას, კავშირს საკვებსა და კულტურას შორის, საკვების მომზადებისა და ადათების ხელოვნებას, ამა თუ იმ რეგიონში საკვების მომზადების სტილს. გასტრონომია ინახავს ინფორმაციას ქვეყნის ეთნოლოგიის, კულტურის, მედიცინის, ისტორიის, კულინარიის, მეღვინეობის, პოლიფონიის, ადათების, რიტუალების, მათთან დაკავშირებული ლექსიკური მასალის შესახებ. სემინარი მიეძღვნება გასტრონომიის უმთავრეს ნაწილს - ტრადიციულ და ინოვაციურ კულინარიულ კულტურას, რომელიც თავის თავში აერთიანებს ეთნოკულტურის მრავალ ელემენტს, ინტერკულტურულ კავშირებსა და ურთიერთზეგავლენებს, ისტორიულ საფუძვლებს, ლოკალურ თავისებურებებს, ტერმინოლოგიაში ასახულ გენეზისისა და ტრანსფორმაციის პროცესებს.
უკან |