მკვლევარებმა სამეცნიერო პროექტზე მუშაობა დაასრულეს
23 აგვისტო 2021 წელი
![გადიდება სურათი](https://bsu.edu.ge/text_images/ge_pic_15551_1_s.png)
მკვლევარებმა სამეცნიერო პროექტზე მუშაობა დაასრულეს
ბსუ-ს აგრარული და მემბრანული ტექნოლიგიების ინსიტიტუტის მკვლევარებმა მუშაობა დაასრულეს შოთა რუსთაველის ეროვნული სამეცნიერო ფონდის სამეცნიერო პროექტზე „საქართველოში წარმოებული თაფლისა და ღვინის ქიმიური შედგენილობის შესწავლა მწს ქრომატოგრაფირებით, ადგილმდებარეობის და სახეობრივი პასპორტიზაციის წესების დასადგენად“. პროექტის მიზანი იყო საქართველოში მოყვანილი ავტოქთონური და სამეურნეო დანიშნულების პერსპექტული ჯიშის ყურძნის, მისგან დამზადებული ღვინის და მოწეული თაფლის კლასიკური ფიზიკო-ქიმიური და ორგანოლეპტიკური, OIV-International Methods of Analysis of Wines and Musts რეკომენდირებული მეთოდებით (მათ შორის მაღალი წნევის სითხური ქრომატოგრაფირების მეთოდის გამოყენებით) ბიოლოგიურად აქტიური ნაერთების შესწავლით პროდუქციის პასპორტიზაციის თეორიული და პრაქტიკული საფუძველის შექმნა.
სრულად