დასავლეთ საქართველოში მოწეული თაფლის ქიმიური კვლევის შედეგები, სამუშაოები შესრულებულოია სსიპ – შოთა რუსთაველის ეროვნული სამეცნიერო ფონდი, პროექტი-216816 „საქართველოში წარმოებული თაფლისა და ღვინის ქიმიური შედგენილობის შესწავლა მაღალი წნევის სითხური ქრომატოგრაფირებით, ადგილმდებარეობის და სახეობრივი პასპორტიზაციის წესების დასადგენად“. პროექტის ფარგლებში შესწავლილია დასავლეთ საქართველოში მოწეული თაფლის ბიოლოგიურად აქტიური ნაერთების შემცველობა. ამ მონაცემების შეჯერებით შექმნილია მათი პასპორტები. ვრცელი პრეზენტაცია დაგეგმილი არის პროეტის სადემონსტრაციო დღი ფარგლებში, ხოლო მიმდინარე პრეზენტაცია დაგეგმილია 24.07.2019
უკან |