აგრარული და მემბრანული ტექნოლოგიების ინსტიტუტი

ქიმიური ანალიზისა და სურსათის უსაფრთხოების განყოფილება

Bsu
ალეკო კალანდია
აკადემიური თანამდებობა: პროფესორი
საბუნებისმეტყველო მეცნიერებათა და ჯანდაცვის ფაკულტეტი, ქიმიის დარგობრივი დეპარტამენტი
სამეცნიერო თანამდებობა: მთავარი მეცნიერი თანამშრომელი
აგრარული და მემბრანული ტექნოლოგიების ინსტიტუტი, ქიმიური ანალიზისა და სურსათის უსაფრთხოების განყოფილება
პერსონალური ინფორმაცია
ელ-ფოსტა: aleko.kalandia@bsu.edu.ge
განათლება
  • 11.04.2003 -  ბიოლოგიის მეცნიერებათა დოქტორი, ბიოტექნოლოგია, საქართველოს მეცნიერებათა აკადემიის სერგი დურმიშიძის სახელობის ბიოქიმიისა და ბიოტექნოლოგიის ინსტიტუტი
  • 08.05.1992 -  ბიოლოგიის მეცნიერებათა კანდიდატი, ბიოქიმია, ს. დურმიშიძის სახელობის მცენარეთა ბიოქიმიის ინსტიტუტი
  • 03.07.1984 -  ინჟინერ-ტექნოლოგი, სუბტროპიკული კულტურების ტექნოლოგია, საქართველოს სუბტროპიკული მეურნეობის ინსტიტუტი
სამეცნიერო ინტერესების სფერო
მცენარეთა ბიოლოგიურად აქტიური ნაერთების კვლევა, პრეპარატების მიღება
სამუშაო გამოცდილება
  • 16.09.2019 - 16.09.2025 პროფესორი, ბათუმის შოთა რუსთაველის სახელმწიფო უნივერსიტეტი
  • 14.06.2019 - 12.06.2024 მთავარი მეცნიერი თანამშრომელი- განყოფილების უფროსი, ბათუმის შოთა რუსთაველის სახელმწიფო უნივერსიტეტის აგრარული და მემბრანული ტექნოლოგიების ინსტიტუტის ქიმიური ანალიზისა და სურსათის უსაფრთხოების განყოფილება
გამოქვეყნებული სამეცნიერო შრომები
  • Optimization of the method of ultrasonic extraction of lycopene with a green extract from the fruit of Elaeagnus umbellata, common in Western Georgia 
    Food Science & Nutrition , 1, 2024, 10 (თანაავტორ(ებ)ი: N Surmanidze, M Vanidze, I Djafaridze, R Davitadze, I Qarcivadze, M. Khakhutaishvili, A. Kalandia)
  • Qualitative evaluation of P-vitamin preparation obtained from tangerine pomase 
    Georgian Scientists , 5, 2023, 219–225 (თანაავტორ(ებ)ი: Darejan Chikovani, Merab Ardzenadze, Aleko Kalandia, Inga Karcivadze, Elene Qamadadze, Ketino Telia)
  • UPLC PDA, MS Analysis of Main Biologically Active Compounds of Fruits Prunus cerasifera Ehrh Grown in Western Georgia 
    Bulletin of the Georgian National Academy of Sciences., 2023, , , 17(4), 2023, 104-110 (თანაავტორ(ებ)ი: Putkaradze, J. , Kvesitadze, E. , Vanidze, M. , Kalandia, A.)
  • Study of honey Andromedotoxin in Western Georgia by UPLC-MS method 
    Annals of Agrarian Science, , 19,2,, 2023, 111-119 (თანაავტორ(ებ)ი: N. Abashidze, I. Japaridze, M. Vanidze, Z. Baazovi, A. Kalandia, T. Peshkova.)
  • Antioxidant Properties of Western Georgia Native Khechechuri Pear 
    Sci, 3(1), 10, 2023, 6 (თანაავტორ(ებ)ი: Tamara Gabour Sad, Indira Djafaridze, Aleko Kalandia, Maia Vanidze, Katarina Smilkov, Claus Jacob)
  • PROSPECTS OF USING BIOLOGICALLY ACTIVE SUBSTANCES OF DOG-ROSE AND LAUREL WILD-GROWING IN GEORGIA 
    J. Geo. Chem. Soc, 2, 2022, 25-27 (თანაავტორ(ებ)ი: Nino Guleishvili1*, Manana Gabidzashvili1 , Inga Bochoidze1 , Maia Vanidze2 , Aleko Kalandia )
  • Bioactive Compounds and Antioxidant Activity of Feijoa (Feijoa Sellowiana Berg) Cultivated in Subtropical Zones of Georgia  
    Progress in Nutrition, 24, N. 1, 2022, 7 (თანაავტორ(ებ)ი: Davit Baratashvili, Maria Vanidze, Nino Kedelidze, Aleko Kalandia, Indira Djafaridze, Nino Lomtatidze, Irina Nakashidze, Maria Rachele Ceccarini, Tommaso Beccari)
  • Antioxidant Activity of Prunus cerasifera products 
    International Journal of Life Sciences, 10, 2021, 52-54 (თანაავტორ(ებ)ი: A Kalandia J Putkaradze, M Diasamidze, M Vanidze)
  • Prospects for the use of Physiologically Active Compounds of Elaeagnus umbellata 
    International Journal of Life Sciences, 10, 2021, 46-51 (თანაავტორ(ებ)ი: A Kalandia N Surmanidze, M Diasamidze, M Vanidze)
  • Georgian Autochthonous red grape and wine Antioxidant activity 
    Annals of Agrarian Science, 17, 2021, 140-145 (თანაავტორ(ებ)ი: M Vanidze, I Japaridze, R Davitadze, A Kalandia)
  • Results of the Biochemical Study of Mandarin (Citrus reticulata Blanco) Mutants 
    Indian Journal of Agricultural Research, 55,5, 2021, 535-541 (თანაავტორ(ებ)ი: GR Memarne, NI Khalvashi, MT Gabaidze, D Sh Baratashvili, AR Kalandia, MG Vanidze, IO Kartsivadze)
  • Characterization of Phenolic Acids in Several Autochthonic Wines 
    Bull. Georg. Natl. Acad. Sci, 14.4, 2020, 82-88 (თანაავტორ(ებ)ი: Maia Kharadze, Maia Vanidze, Indira Djaparidze, Givi Kalandia, Merab Ardzenadze, Aleko Kalandia)
  • THE EFFECT OF ANTIOXIDANTS ON THE QUALITY OF SEMI-FINISHED MINCED RABBIT MEAT. 
    Potravinarstvo, 14.1, 2020, 429-436 (თანაავტორ(ებ)ი: Dodo Tavdidishvili, Tsira Khutsidze, Manana Pkhakadze, Aleko Kalandia, Maia Vanidze)
  • Phytochemical study of endemic species Helleborus caucasicus and Helleborus abchasicus 
    HighTech and Innovation Journal, 1.1, 2020, 28-32 (თანაავტორ(ებ)ი: Medea Beridze, Aleko Kalandia, Indira Japaridze, Maia Vanidze, Natela Varshanidze, Nazi Turmanidze, Ketevan Dolidze, Inga Diasamidze, Eteri Jakeli)
სამეცნიერო ღონისძიებებში მონაწილეობა
  • Analysis of Biochemical Compounds in Cherry Laurel Pulp 
    EUROPEAN BIOTECHNOLOGY CONGRESS 2023, EUROPEAN BIOTECHNOLOGY CONGRESS , 2023, Slovenia (თანაავტორ(ებ)ი: მ.ვანიძე)
სამეცნიერო საგრანტო პროექტები
მიმდინარე/დასრულებული
  • 06.2023 - 04.2024 - რატომაა საკვები ფერადი?
    შოთა რუსთაველის ეროვნული სამეცნიერო ფონდი, პროექტის ხელმძღვანელი
  • 03.2023 - 12.2025 - მცენარეული ნედლეულისა და გადამუშავების ანარჩენების ვალორიზაციის ინოვაციური ტექნოლოგიების შემუშავება გარემოზე უარყოფითი ზემოქმედების შესუსტების მიზნით ციკლური ეკონომიკის პრინციპების გამოყენებით 
    შოთა რუსთაველის საქართველოს ეროვნული სამეცნიერო ფონდი, პროექტის ძირითადი შემსრულებელი
  • 09.2020 - 03.2022 - ფუნქციური საკვები პროდუქტების ტექნოლოგია 
    მსოფლიო ბანკი, პროექტის ძირითადი შემსრულებელი
სხვა სამეცნიერო აქტივობები
  • სხვა აქტივობა, 2024
  • სადოქტორო ნაშრომების ხელმძღვანელობა, 2022 
  • სამაგისტრო ნაშრომების ხელმძღვანელობა, 2020

საკონტაქტო ინფორმაცია

საქართველო, ბათუმი, 6010
რუსთაველის/ნინოშვილის ქ. 32/35
ტელ: +995(422) 27–17–80
ფაქსი: +995(422) 27–17–87
ელ. ფოსტა: info@bsu.edu.ge
     

სიახლის გამოწერა