აგრარული და მემბრანული ტექნოლოგიების ინსტიტუტი

აგრარული და კვების პროდუქტების ტექნოლოგიების განყოფილება

Bsu
დოდო აბულაძე
სამეცნიერო თანამდებობა: მეცნიერი თანამშრომელი
აგრარული და მემბრანული ტექნოლოგიების ინსტიტუტი, აგრარული და კვების პროდუქტების ტექნოლოგიების განყოფილება
პერსონალური ინფორმაცია
ელ-ფოსტა: dodo.abuladze@bsu.edu.ge
განათლება
  • 21.06.1972 -  ინჟინერ-ტექნოლოგი, საკონსერვო წარმოების ტექნოლოგია, შრომის წითელი დროშის ორდენოსანი საქართველოს სასოფლო-სამეურნეო ინსტიტუტი
სამეცნიერო ინტერესების სფერო
სასოფლო-სამეურნეო ნედლეულის წარმოებისა და გადამუშავების ტექნოლოგიების შემუშავება, სამეცნიერო ტექნოლოგიური კვლევები
სამუშაო გამოცდილება
  • 10.06.2015 - 11.06.2024 მეცნიერ-თანამშრომელი, ბათუმის შოთა რუსთაველის სახელმწიფო უნივერსიტეტის აგრარული და მემბრანული ტექნოლოგიების ინსტიტუტი
  • 10.06.2011 - 10.06.2015 მეცნიერ თანამშრომელი, შოთა რუსთაველის სახელმწიფო უნივერსიტეტი
  • 10.10.2005 - 13.07.2009 მასწავლებელი , ბათუმის აგრარული ბიოტექნოლოგიისა და ბიზნესის ინსტიტუტი
  • 03.01.1996 - 15.11.2006 სტანდარტიზაციის, პატენტებისა და სამეცნიერო-ტექნიკური ინფორმაციის განყოფილების გამგე, საქართველოს საკონსერვო მრეწველობის სამეცნიერო-კვლევითი და სასწავლო ტექნოლოგიური ინსტიტუტი
  • 02.08.1994 - 03.01.1996 სწავლული მდივანი, სუბტროპიკული ნედლეულის შენახვა-გადამუშავების საკავშირო სამეცნიერო-კვლევითი და ექსპერიმენტულ-საკონსტრუქტორო ინსტიტუტი
  • 06.09.1993 - 02.08.1994 სტანდარტიზაციის სექტორის გამგე, სუბტროპიკული ნედლეულის შენახვა-გადამუშავების საკავშირო სამეცნიერო-კვლევითი და ექსპერიმენტულ-საკონსტრუქტორო ინსტიტუტი
  • 01.12.1988 - 09.06.1993 ინჟინერ-ტექნოლოგი, სუბტროპიკული ნედლეულის შენახვა-გადამუშავების საკავშირო სამეცნიერო-კვლევითი და ექსპერიმენტულ-საკონსტრუქტორო ინსტიტუტი
  • 22.09.1987 - 17.05.1988 ტექნიკური განყოფილების გამგე, ბათუმის ტყავ-ფეხსაცმლის გაერთიანება
  • 16.11.1972 - 16.08.1982  ინჟინერ-ინფორმატორი, უფროსი ინჟინერ-ტექნოლოგი, შრომისა და ხელფასის განყოფილების გამგე, ტექნიკური განყოფილების გამგე, ბათუმის ტყავის ქარხანა
გამოქვეყნებული სამეცნიერო შრომები
  • ბუნებრივი საკვები საღებავის მიღება წყავისა და ღოღნაშოს გამონაწნეხისგან.  
    სასოფლო- სამეურნეო მცენარეთა და ცხოველთა ბიომრავალფეროვნება, კონსერვაცია და გამოყენების პერსპექტივები“, 1, 2023, 401-404 (თანაავტორ(ებ)ი: სურმანიძე დალი, ვერულიძე გულნარა, ბოლქვაძე ციალა)
  • On the rules of applying fertilizers to red soils  
    ქართველი მეცნიერები, Vol.5. Issue 4, 2023, 144-152 (თანაავტორ(ებ)ი: Nunu Kutaladze, Zurab Mikeladze, Shota Lominadze, Sophio Papunidze, Avtandil Tsintskiladze, Teimuraz Gorgiladze. )
  • სუბტროპიკული ხურმის სამომხმარებლო ღირებულება და წარმოების გაფართოების პერსპექტივები  
    ქართველი მეცნიერები, ტ.5. №1, 2023, 190-195 (თანაავტორ(ებ)ი: ავთანდილ ცინცქილაძე, მერაბ არძენაძე, ნუნუ კუტალაძე)
  • Aspects of using flavour enhancers and colourings in food production. გვ ..  
    საქართველოს მეცნიერებათა ეროვნული აკადემია. აჭარის ავტონომიური რესპუბლიკის რეგიონული სამეცნიერო ცენტრი. შრომები , VIII, 2022, 66-69 (თანაავტორ(ებ)ი: Guram Papunidze, Sophio Papunidze, Iamze Chkhartishvili, Nino Seidishvili)
  • გრანულირებული მწვანე ჩაის დამზადება მცენარეული დანამატებით. გვ  
    საქართველოს მეცნიერებათა ეროვნული აკადემია. აჭარის ავტონომიური რესპუბლიკის რეგიონული სამეცნიერო ცენტრი. შრომები , VII, 2021, 44-48 (თანაავტორ(ებ)ი: ნ.სეიდიშვილი, ი.ჩხარტიშვლი, ს. პაპუნიძე, ც.ბოლქვაძე)
  • რძიანას ქიმიური შემადგენლობის კვლევა, სამკურნალო თვისებების გამოვლენის მიზნით  
    საქართველოს მეცნიერებათა ეროვნული აკადემია. აჭარის ავტონომიური რესპუბლიკის რეგიონალური სამეცნიერო ცენტრი. შრომები, VII, 2021, 49-53 (თანაავტორ(ებ)ი: ნუნუ კუტალაძე, ზურაბ მიქელაძე)
  • It is important to provide ecologically clean products 
    Chemical and technological aspects of biopolymers, Volume I, 2020, 216-220 (თანაავტორ(ებ)ი: Seidishvili N., Papunidze S., Chkhartishvili I., Bolkvadze Ts.)
  • მეორადი ნედლეული პროფილაქტიკური კვების პროდუქტების წარმოებისთვის 
    აჭარის ავტონომიური რესპუბლიკის რეგიონული სამეცნიერო ცენტრი. შრომები, VI, 2020, 24-30 (თანაავტორ(ებ)ი: ი.ჩხარტიშვილი, გ.პაპუნიძე, ზ.მიქელაძე, ს.პაპუნიძე, ნ. სეიდიშვილი)
მონოგრაფია
  • ხილ-ბოსტნეულის გადამუშავების პროდუქტების ანოტაციები
    ბათუმის შოთა რუსთაველის სახელმწიფო უნივერსიტეტი, შპს "ბეტა პრინტი", ISNB 978-9941-8-637-5 W, 2023, 64 (თანაავტორ(ებ)ი: ზურაბ მიქელაძე )
სამეცნიერო ღონისძიებებში მონაწილეობა
  • ბუნებრივი საკვები საღებავის მიღება წყავისა და ღოღნაშოს გამონაწნეხისგან 
    საერთაშორისო სამეცნიერო კონფერენცია „სასოფლო- სამეურნეო მცენარეთა და ცხოველთა ბიომრავალფეროვნება, კონსერვაცია და გამოყენების პერსპექტივები", საქართველოს განათლებისა და მეცნიერების სამინისტრო, შოთა რუსთაველის საქართველოს ეროვნული სამეცნიერო ფონდი, საქართველოს სოფლის მეურნეობის მეცნიერებათა აკადემია, 2023, თბილისი (თანაავტორ(ებ)ი: სურმანიძე დ., ვერულიძე გ., ბოლქვაძე ც. )
  • Chemical components of black tea 
    2th International Scientific Conference “Chemical and Technological Aspects of Biopolymers, ISC CHTAB. Sokhumi State University, 2023, Batumi (თანაავტორ(ებ)ი: Nino Seidishvili, Sophio Papunidze, Iamze Chkhartishvili, Nunu Kutaladze, Tsiala Bolkvadze )
  • It is important to provide ecologically clean products  
    International Scientific Conference “Chemical and technological aspects of biopolymers, Sokhumi State University Ivane Javakhishvili Tbilisi State University, 2020, ქუთაისი (თანაავტორ(ებ)ი: Seidishvili N. Papunidze S. Chkhartishvili I. Bolkvadze Ts.)
სამეცნიერო საგრანტო პროექტები
მიმდინარე/დასრულებული
  • 04.2024 - 12.2025 - აჭარის რეგიონში მანდარინის ნარგაობით დაკავებული ნიადაგების ნაყოფიერების ამაღლება ბიოპრეპარატების გამოყენებით.  
    ბათუმის შოთა რუსთაველის სახელმწიფო უნივერსიტეტი. , პროექტის სხვა პერსონალი
  • 01.2024 - 12.2026 - სუბტროპიკული ნედლეულის გადამუშავების ნარჩენებიდან, მრავალფუნქციური ბიოდანამატები ფუნქციონალური პროდუქტებისთვის წრიული ეკონომიკის გათვალისწინებით 
    შოთა რუსთაველის ეროვნული სამეცნიერო ფონდი, პროექტის ძირითადი შემსრულებელი
  • 02.2023 - 12.2023 - აჭარის სუბალპურ ზონაში ადგილობრივი და ინტროდუცირებული მოცვის ნედლეულის წარმოებისა და გადამუშავების რაციონალური ტექნოლოგიების შემუშავება და დანერგვის ორგანიზაცია 
    ბათუმის შოთა რუსთაველის სახელმწიფო უნივერსიტეტი, პროექტის სხვა პერსონალი
წარდგენილი
  • 06.2022 - FR-22-26186 სუბტროპიკული და სხვა ადგილობრივი ნედლეულის გამოყენებით ინოვაციური სნეკების ტექნოლოგიების შემუშავება 
    შოთა რუსთაველის საქართველოს ეროვნული სამეცნიერო ფონდი, პროექტის ძირითადი შემსრულებელი
  • 06.2019 - AR-19-1425 კოოპერატიულ, ფერმერულდა ოჯახურ მეურნეობებში, ადგილობრივი სუბტროპიკული ნედლეულიდან (არასტანდარტული მანდარინი,სუბტროპიკული ხურმა, მანდარინის ყვავილი და სხვა) სნეკის ჯგუფის პროდუქტების წარმოების ტექნოლოგიების შემუშავება 
    შოთა რუსთაველის საქართველოს ეროვნული სამეცნიერო ფონდი, პროექტის ძირითადი შემსრულებელი
სხვა სამეცნიერო აქტივობები
  • სამეცნიერო პროექტებში სტუდენტთა ჩართულობა, 2024 
  • სამეცნიერო სემინარების ჩატარება, 2024 
  • მონოგრაფიის რეცენზირება/რედაქტორობა, 2024
  • სამეცნიერო ღონისძიებების ორგანიზებაში მონაწილეობა, 2023 
  • სხვა აქტივობა, 2022
სტაჟირება, ტრენინგები, სტიპენდია/ჯილდო
ტრენინგები
  • 12.05.2023 - 14.05.2023 „ეკოგანათლება და კვლევითი კომპონენტები საბუნებისმეტყველო მეცნიერებებსა, აგრარულ და მემბრანულ ტექნოლოგიებში“, აკაკი წერეთლის სახელმწიფო უნივერსიტეტი
სტიპენდია/ჯილდო
  • 21.12.2019 - 21.12.2019 მადლობის სიგელი, ბათუმის შოთა რუსთაველის სახელმწიფო უნივერსიტეტი
  • 15.09.2019 - 15.09.2019 საპატიო სიგელი, ბათუმის შოთა რუსთაველის სახელმწიფო უნივერსიტეტი

საკონტაქტო ინფორმაცია

საქართველო, ბათუმი, 6010
რუსთაველის/ნინოშვილის ქ. 32/35
ტელ: +995(422) 27–17–80
ფაქსი: +995(422) 27–17–87
ელ. ფოსტა: info@bsu.edu.ge
     

სიახლის გამოწერა